Voor het uitbreiden van de koelopslag capaciteit heeft Smits Transport & Logistiek te Strijen haar bestaande bedrijfspand vergroot door het aanbouwen van 2.200 m2 aan koelopslag.
De uitbreiding bestaat uit zes (6) koelcellen met elk een opslagcapaciteit van 1.374 pallets.

Door het uitbreiden van de koelopslagcapaciteit, diende ook de capaciteit van de bestaande koelinstallatie uitgebreid te worden. De bestaande koelinstallatie stamt uit 1983 en werkt op een chemisch koudemiddel. Het uitbreiden van deze installatie was gezien de leeftijd niet echt een realistische optie en heeft de familie Smits besloten dat de koelinstallatie vervangen moest worden.
Smits Transport & Logistiek heeft door Paauw Industrial Refrigeration Solutions B.V. een koude-installatie laten ontwerpen én realiseren voor de opslag van AGF-producten.

De centrale koelinstallatie die wij voor Smits Transport & Logistiek hebben ontworpen en gerealiseerd is een energiezuinig en milieuverantwoorde NH3/CO2 cascade koelinstallatie met een koelvermogen van 585 kW.

Het primaire gedeelte van de centrale cascade koelinstallatie werkt met het natuurlijke koudemiddel ammoniak (NH3) en het secundaire gedeelte werkt CO2 als koudedrager.

Het koude CO2 wordt middels CO2 circulatiepompen vanaf de CO2 afscheider naar de verdampers in de koelcellen en expeditie getransporteerd.

In goede samenwerking met het bouwteam is eerst de nieuwbouw gerealiseerd, waarna wij in goed overleg met Smits Transport en Logistiek, volgens een strakke planning de bestaande koelinstallatie één voor één hebben vervangen.

Paauw Refrigeration B.V. Paauw Refrigeration B.V. Paauw Refrigeration B.V. Paauw Refrigeration B.V. Paauw Refrigeration B.V. Paauw Refrigeration B.V. Paauw Refrigeration B.V.