DSV Solutions Nederland B.V. heeft Paauw Industrial Refrigeration Solutions B.V. opdracht gegeven voor de realisatie van een koel- en vriesruimte compleet met gecombineerde koel-/vriesinstallatie werkend op het natuurlijk koudemiddel kooldioxide (CO2) voor haar locatie in Tholen (Zld).

Een koel- en vriescel bouwen in een bestaand pand welke voorzien is van vloeistof kerende vloeren vraagt om specifieke expertise en ervaring.

In nauwe samenwerking met de betonconstructeur van het bouwkundige pand hebben we de vriesvloer verzonken weten aan te brengen zodat het vloerniveau van de vriescel hetzelfde niveau heeft als het warehouse, zonder koudebruggen.
Tevens blijft de vloeistofkerendheid van de vloer gewaarborgd.

De engineers van Paauw Industrial Refrigeration Solutions B.V. hebben een gecombineerde koel-/vriesinstallatie ontworpen met een koelcapaciteit van 275 kW en een vriescapaciteit van 12 kW werkend op het koudemiddel kooldioxide (CO2).

De CO2 transkritische koelmachine wordt binnen op de verdiepingsvloer opgesteld en de gaskoeler op het bouwkundige dak.

De volledige gecombineerde koel-/vriesinstallatie komt in aanmerking voor de EIA-2021 subsidieregeling.

Paauw Industrial Refrigeration Solutions B.V. is de aannemer van het werk en heeft de bouwkundige realisatie van de koel-/vriescel uitbesteed aan Roma Nederland B.V.
Roma Nederland B.V. is specialist in het realiseren van grote koel-/vrieshuizen waarbij regelmatig samengewerkt wordt met Paauw Industrial Refrigeration Solutions B.V.
Door de onderlinge ervaring tussen beide bedrijven verloopt de samenwerking tijdens de realisatie optimaal.

Paauw Refrigeration B.V. Paauw Refrigeration B.V. Paauw Refrigeration B.V. Paauw Refrigeration B.V. Paauw Refrigeration B.V.