AGF producten zijn levende organisme welke na de oogst leven, ademen en transpireren.

Om de kwaliteit en de versheid van het product zo lang mogelijk optimaal te houden is het noodzakelijk om de producten zo snel mogelijk op de optimale bewaar temperatuur te brengen en te houden, waarbij het essentieel is dat het onttrekken van vocht uit het product geminimaliseerd wordt.

Paauw Refrigeration B.V.

Het product zal, eenmaal op de optimale bewaartemperatuur, nog maar beperkt ademhalen en transpireren, waardoor het rijpproces en het vochtverlies tot een absoluut minimum wordt teruggebracht.

Bij het ontwerp is het erg belangrijk dat de luchtverdeling binnen de koelcel uitgebalanceerd is en de lucht gelijkmatig het product afkoelt/op temperatuur houdt. Met het op maat gemaakte besturingsprogramma worden omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en luchtbeweging optimaal onder controle gehouden.

Paauw Industrial Refrigeration Solutions is gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van inkoel- en bewaar faciliteiten voor de in-, op- en overslag van groenten en fruit producten in binnen en buitenland.